Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Bogojina 311, 9222 Bogojina
Prekmurje | Slovenija
Tel. 00386 41 637 242

#turisticna_kmetija_puhan

Image Alt

Splošni pogoji poslovanja

OSNOVNI PODATKI O PODJETJU

Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Bogojina 311, 9222 Bogojina

Tel.: +386 41 637 242

Email: puhan.olga@gmail.com
Spletna stran: https://www.turizempuhan.si/
Facebook: https://www.facebook.com/puhanbogojina/

ID za DDV: SI 21845484
TRR/IBAN: SI56 1010 0005 5862 489 Banka Intesa Sanpaolo d.d.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Turistične kmetije Puhan določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti, Bogojina 311, 9222 Bogojina (v nadaljevanju ponudnik).

Pogoji poslovanja spletne trgovine https://www.turizempuhan.si/ so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter s priporočili TZS.

Spletna trgovina https://www.turizempuhan.si/ deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne trgovine https://www.turizempuhan.si/ je brezplačna. Izberete in naročite izdelke ter jih uvrstite v nakupovalno košarico. S končno potrditvijo naročilo oddate. Naročilo se obdela in pripravi glede na možnost dobave izdelkov.

Ob naročilu vam na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob naročilu, pošljemo obvestilo o vašem nakupu. Istočasno pa se vaše naročilo shrani tudi pri nas. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na našem strežniku.

CENE

Vse navedene cene izdelkov v naši trgovini so v eur in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen, razen, če ni  navedeno drugače (primer akcij in posebnih popustov). Ko naročilo v spletni trgovini https://www.turizempuhan.si/ potrdite, veljajo cene, objavljene s strani ponudnika, ki se zapišejo v končni potrditvi naročila.

Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos. V spletni trgovini https://www.turizempuhan.si/ so navedene cene kot redne cene izdelkov, akcijske cene in posebna ponudba.  Akcijske cene in posebna ponudba so v spletni trgovini  https://www.turizempuhan.si/ primerno označene in veljajo za vse kupce spletne trgovine  https://www.turizempuhan.si/.

SLIKE IZDELKOV

Slike izdelkov so simbolične. Dejansko prejeti izdelek se lahko razlikuje od slike izdelka na spletu (barvno, številčno…odstopanje).

TEKSTI OB IZDELKIH

Teksti ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas po telefonu ali  +386 41 637 242 ali preko e-maila puhan.olga@gmail.com.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh podjetja in v spletni trgovini https://www.turizempuhan.si/. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da podatkov ne uspemo popraviti. V takem primeru vas bomo obvestili o eventualnih spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na:

E-naslov: puhan.olga@gmail.com
Tel:  +386 41 637 242
Naslov: Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Bogojina 311, 9222 Bogojina

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina https://www.turizempuhan.si omogoča naslednje načine plačila:

Plačilo po predračunu

V kolikor ste v nakupovalnem postopku izbrali način plačila po predračunu vas prosimo, da plačilo po predračunu poravnate za tem, ko prejmete predračun na vaš e-naslov.

Svoje obveznosti lahko poravnate preko spletne banke kot tudi neposredno na banki ali pošti.

Prosimo, da plačilo po predračunu poravnate v roku 2 delovnih dni od prejema predračuna na vaš e-naslov. Naročilo ne bo odposlano, dokler ne prejmemo plačila na naš bančni račun.

Plačilo po povzetju

Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo preko spletne trgovine https://www.turizempuhan.si  poslali potrdilo o prejemu naročila. Kupnino plačate dostavni službi ob dostavi naročenega blaga. Plačilo dostavni službi ob prevzemu je možno z gotovino. Pri plačilu po povzetju velja cena izdelka, veljavna na dan naročila.

Če vas v času dostave ni doma, bo poštni delavec pustil obvestilo o dostavi izdelkov v vašem nabiralniku, na podlagi katerega boste paket lahko osebno prevzeli na vam najbližji poštni enoti. Naročene izdelke lahko plačate tudi ob prevzemu v enoti Pošte Slovenije.

Naročnik plača tudi stroške pošiljanja.

Naročilo obvezuje kupca, da blago brezpogojno plača in prevzame, ter šele zatem uveljavlja pravico do vračila blaga.

Naročilo smatramo dokončno izvedeno šele po telefonskem pogovoru s prodajalcem iz trgovine, po potrditvi naročila pa ga pošlje naročniku na poštni naslov, ki ga je naročnik navedel v naročilnici.

V kolikor naročenega blaga ob dogovorjenem datumu ne boste prevzeli, stroške ponovne dostave krijete vi.

POMEMBNO:
V kolikor izdelki, ki ste jih naročili niso na zalogi, vam bomo sredstva rezervirana za plačilo, sprostili nazaj na vaš TRR račun.

DOBAVNI ROK

Dobavni rok, če je izdelek oz. pridelek na zalogi, je največ pet dni od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje. V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga.

STROŠEK DOSTAVE

Za naročila vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v skladu z cenikom Pošte Slovenije-.  Le-ti so odvisni od teže paketa.

Možen pa je tudi osebni prevzem v  trgovinici na Turistična kmetija Puhan v Bogojini – v  tem primeru stroškov prevzema ni.

VRAČILO BLAGA

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in vračilu blaga vrne vsa prejeta plačila (razen poštnine). Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči ponudniku ali osebi, ki jo ponudnik pooblasti za prevzem blaga, nemudoma ali najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu, razen če ponudnik ponudi, da sam prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov – povezava: http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf (neuradno prečiščeno besedilo).

PREVERJANJE PRIMERNOSTI IZDELKA

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju izjav o značilnostih blaga, ki smo vam jih dali mi ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

UVELJAVITEV STVARNE NAPAKE

O morebitni stvarni napaki nas morate obvestiti na lastne stroške, v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Omogočiti nam morate pregled izdelka. Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

SHRANJEVANJE POGODBE (NAROČILA)

Vsa opravljena naročila in kopije računov arhiviramo na naslovu Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Bogojina 311, 9222 Bogojina. Kopijo lahko vedno pridobite z zahtevo poslano na e-naslov: puhan.olga@gmail.com.

VAROVANJE PODATKOV

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine https://www.turizempuhan.si je:

Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Bogojina 311, 9222 Bogojina

Tel.: +386 41 637 242

Email: puhan.olga@gmail.com
Spletna stran: https://www.turizempuhan.si/
Facebook: https://www.facebook.com/puhanbogojina/

ID za DDV: SI 21845484
TRR/IBAN: SI56 1010 0005 5862 489 Banka Intesa Sanpaolo d.d.

Ponudnik se zavezuje, da bo ščitil vašo zasebnost pri uporabi naše spletne trgovine https://www.turizempuhan.si.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Z nakupovanjem v spletni trgovini https://www.turizempuhan.si dovoljujete, da Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Zavezujemo se, da bomo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varovali v skladu z ZVOP-1, ščitili pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Zavezujemo se tudi k trajnemu varovanju vseh vaših osebnih podatkov.

Spletna trgovina https://www.turizempuhan.si lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini https://www.turizempuhan.si. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine https://www.turizempuhan.si in optimizacijo.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Podatke zbiramo z namenom zagotavljanja pravilnega delovanja naše spletne trgovine https://www.turizempuhan.si ter nudenja zahtevanih storitev. Vaše podatke lahko uporabimo tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje o novostih v spletni trgovini https://www.turizempuhan.si kot tudi o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje https://www.turizempuhan.si Podatke strank hranimo trajno in jih uporabljamo v trajno rabo dokler stranka ne zahteva drugače. V primeru “vdora” v bazo oz. v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti za posledice.

UPORABA PIŠKOTKOV – SPLOŠNO POJASNILO

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina https://www.turizempuhan.si/ in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti (ponudnik), se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

PRITOŽBE IN SPORI

Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova puhan.olga@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Katarina Puhan – nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.